Inför en Badrumsrenovering

Tips inför en kommande badrumsrenovering.

Vad man borde se över innan man sätter igång.

Hur mycket utrymme krävs för en toalett? Hur mycket kostar en grundläggande badrumrenovering ? Och hur du väljer rätt design? Om svaret på dessa frågor är en kombination av "Vad?" "Huh?" och "Um … ," behöver du inte oroa dig. Du är inte ensam.

Det finns så mycket som går in i ett badrumsrenoveringprojekt och om du inte är ett proffs som gör det varje dag - eller en husägare som har gått igenom processen flera gånger - och vet alla detaljer, processer, alternativ och beslut som kommer behövas så kan de låta som ett främmande språk. Men det betyder inte att du inte ska förbereda för utmaningen.

Om du ska börja på ett badrumsrenoveringsprojekt, kan du med en bred kunskap av vad du kan förvänta dig och vad du anser kan göra skillnaden mellan en mardröm som aldrig tar slut eller ett badrum som ger en trevlig upplevelse som ni drömt om. Överväg följande samling av tips om badrumsrenoveringar. Du kommer känna dig tryggare när du har förberätt dig väl.

1. Kostnad

Det är bra att veta vad ett badrumsrenovering kostar. Innan du påbörjar projektet är det viktigt att dina förväntningar är i ett perspektiv när det gäller hur mycket pengar du är villig att investera. Storleken på ditt badrum, kvaliteten på materialet som du vill använda och om du planerar att göra en del av arbetet själv. Allt detta kan påverka kostnaden för renoveringen.

Vi hjälper er självklart om ni behöver tips eller en prisidé om var det kan hamna ifall ni är i behov.

2. Låt inte toaletten bli de första man ser

Se till så att toaletten inte är det första du ser när du öppnar dörren. Fråga en inredningsdesigner. Detta är det första tipset de ger. Resonemanget är enkel. Ofta lämnas dörrar öppna, vilket innebär att du eller någon i ditt hem som går förbi ser toaletten - som inte är den mest estetiskt tilltalande sak att titta på. Så, vad ska du sätta i fokus?

Vad som helst men inte toaletten.

3. Gammalt eller nytt

Planera om ni vill ha kvar den gamla kaklen eller om ni vill sätta in ny kakel. Har ni idag någon typ av plastmatta eller plast på väggar så fundera på om ni vill måla om dessa eller riva bort och byta ut.

4. Belysning

Planera en belysning. Tänk på att ett väl upplyst badrum blir så mycket trevligare och bekvämare att vistas i.

Vi hjälper er gärna välja rätt typ av belysning för ert badrum.

5. Vanliga storlekar

Förstå standard badrumsmått. Att känna till ett par viktiga mått, typ storleken av en vanligt badkar och hur mycket utrymme som behövs för en toalett, hjälper dig att planera din renovering mer effektivt.

6. Handfatet

Planera rätt höjd för handfatet. Vanliga höjden på skåpen är 81 till 90 centimeter från golvet. Men du behöver kanske fundera på över hur din diskbänk kommer att lägga till på höjden eller ta bort från bänkens höjd. Allt detta för att du ska kunna tvätta händerna eller borsta tänderna bekvämt.

7. Handfatet i ett hörn

Överväg att ha handfatet i ett hörn. Om du har ett litet utrymme med problem på grund av hur dusch dörren öppnas. Eller utav någon annan anledning kan tjäna utrymme på att installera handfatet i ett hörn. Överväg att sätta din ditt handfat i ett hörn för att frigöra plats.

8. Överväg badkar

Det finns även mindre badkar. Om du har ett litet badrum, du kanske tycker att ett badkar inte är ett alternativ. Många företag idag tillverkar mindre modeller som kanske passar ert badrum.

9. Tomma utrymmen

Se till att tomma utrymmen finns. De utrymmen är inte bara för utseendet. För lite utrymme och du får svårt för att få plats. Kanske är ni flera familjemedlemmar och behöver vara 2 inne i badrummet samtidigt. Därför är de tomma utrymmen viktigare än vad man tror.

10. Kvalité eller billigt

Spendera tid och kolla upp några kvalitétsmaterial. Detta är många designers hemlighet eftersom badrummen är vanligen små utrymmen, så att användandet av kvalitéts material eller design material få badrummet att kännas lyxigt. Så innan du bestämmer dig att badrummet bara ska ha det mest grundläggande, billiga material, titta på material för vägg- och golv, granit och mer på den högre kvalitéts delen av material. Du kanske känner att lägga till en eller flera av dessa material till en liten del av ditt badrum är inom din budget.

11. Badkar eller dusch

Tänk på om du ska göra om ditt badkar till en dusch. Om du inte brukar ta något bad men har ett badkar, så är det ofta ett stort utrymme som tas upp i onödan. Omvandla den till en dusch skulle vara kostnadseffektivt, eftersom det skulle göra användningen av rör som redan finns.

12. Fukt

Har mer än ett sätt att få det tort i ditt badrum. Att minska mängden mögel börjar med att ta bort fukten. Se till att ha ordentligt med ventilation.

Glöm inte att all koppling av vatten, el, ventilation samt fuktspärrar ska vara fackmannamässigt utfört för att ni ska kunna få ut något ur en försäkring ifall något går fel i framtiden.

Hör av er till oss så förklarar vi mer. 

Finns det några frågor eller om ni vill ha hjälp med ert badrum så ställer vi gärna upp på detta. Skriv här nere så hör vi av oss.

Ni kan även gå in och läsa om våra andra renoveringstjänster här

Skriv till oss

Följ oss på

Södra Bulltoftavägen 17 ,

212 22 Malmö, Sverige

Sammarbetspartner