Viktiga saker att tänka på när man funderar på att måla om köksluckorna

När du tittar runt i ditt kök kanske du inser att du är trött på de gamla skåpen som har stirrat på dig i flera år. Skulle det inte vara trevligt att måla om dem med lite färg? Färgen täcker många gamla synder som man säger, och det inkluderar repor på ytan och fläckar där lacken har varit så tunn att den skrapats. När du tekniskt sett kan utföra den här uppgiften själv är vi ganska övertygade om att du kommer att spara mycket av din tid, frustration och pengar genom att anställa en professionell målare för att ta itu med målningen och göra ditt kök mycket trevligare. Här är de 5 viktigaste anledningarna varför du bör anställa en professionell målare för denna typ av renovering.

1. Detta är inte ett snabbt och enkelt arbete

Man kan tro att bara måla över gammal färg på sina skåp kan vara snabbt och enkelt, men låt oss försäkra dig, det är det inte! Innan du ens kan komma igång med projektet, måste du förbereda och grunda alla delar, och det inkluderar att ta bort alla dörrar, lådor och tillhörande delar. Experter rekommenderar att du använder minst tre till fyra dagar för att noggrant förbereda och rengöra dina skåp innan ens du kan börja, och då behöver du mer tid för att tillåta varje strykning att torka.

2. Detaljerad förberedelse är vital

Inte bara måste du ta bort alla luckor från skåpen, men du måste också kraftigt tvätta och sandpappra luckorna också. Varje steg leder till att du får bästa möjliga fäste för din nya färg och det är verkligen ett måste.

När du har målat dina skåp, finns finns det ingen återvändo utan en lång och jobbig process för att slipa och avlägsna färgen igen och för varje gång man måste slipa bort färgen skadas luckorna så man kanske måste köpa nytt för att få ett bra resultat.

3. Du måste hålla dig organiserad

Tänk dig att avlägsna alla dina skåpdörrar, lådor och tillhörande delar, få allt målat och torkat och redo att sätta ihop igen för att sedan upptäcka att du saknar några vitala skruvar eller kanske du har skåp som inte passar rätt längre. Om du inte är noga med att märka upp var skåp suttit med maskeringstejp eller markör när du tar bort dem och utan lägger allt i påsar, kommer du att ha en ganska frustrerande dag framför dig när du ska montera ihopa allt igen.

4. Sprutmålning är oftast inte ett alternativ

När du målar dina köksskåp är sprutmålning oftast inte ett alternativ om du inte är villig att acceptera potentiella  ojämnheter i färgen. Där träet kan blöda igenom. Förmycket är också en stor utmaning om du inte arbetar utomhus eller på en arbetsbänk i ditt garage. Vill ni sprutmåla är det bäst att låta en professionell person ta hand om det arbetet för att få ett gott resultat. Sen ska man inte andas in gaserna som uppkommer vid sprutmålning.

5. Det går inte att gå tillbaka

När du har målat dina skåp, finns det ingen återvändo utan en lång och jobbig process för att slipa bort färgen. Du måste vara säker på att det kommer att se bra ut, och en professionell kan ta en titt på ditt kök och ge dig en bra uppfattning om huruvida det kommer att bli något som passar in i ditt kök. Han kan till och med kunna visa dig några bilder av färdiga produkter.

Som du kan se så kan de bli extremt frustrerande när du försöker måla dina egna skåp. Ring en målare istället och låt dem ta en titt för att kunna ge dig fantastiska köksskåp som är värdiga att skryta om.